Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📰

Haber Platformuna Git

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

⭐️

Tüm Hisseleri Görüntüle

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

🌎

Popüler Haberleri Görüntüle

BİST100 endeks yorumları | Rota Borsa Forum

Çok uzun zamandır böyle uzun yükseliş barı görmedik. Dipten 700 puan
10902 üzeri kaldıkça 11090-11252-11605 sıralı hedefler. Umarım devam ederiz. Çok yıprattı
xu100.png

Ülkede krizlerin yaşandığı dönemlerde TL bazlı fiyatlama olduğundan eski TL bazlı zirvelerin test edilmesi 1-2 yıllık zaman alabiliyor. 2008 krizi sonrasında olduğu gibi bozulan bilançoların endeks FK sını 15-16 bandına taşıdığı dönemin benzerini yaşıyoruz. Bozulan bilançolar endeks FK sını 15-16 ya kadar yükseltmiş oldu. Haftaya bilançolar açıklanmaya başladıkça tablo daha da netleşecek. İstatistiğe göre olası bir 10100-10400 arası bölgenin destek olması halinde borsaya nefes aldıracak bir sürecin başlaması normal görülebilir. Ancak ülkedeki haber akışı bunu engellemeye devam ediyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta bana göre en kritik hafta olacak.

1760642924964.png

Merhaba ben yeniyim ve bir çok borsa terimini bilmiyorum. Yazdıklarınızı okudugumda şöyle bir izlenim oluştu bende acaba doğru mudur?
Bist100 endeksi 10400 seviyesini geçerse borsa yukarı yönlü ivmelenir.

Ne dersiniz ? Yan tahtalardaki saadet zinciri bitti mi?
Yoksa son yaşanan Fon çıkışları ve operasyonlar ara mı verdirdi?
İzleyip görelim. Artık Bist 100 kağıtlarına yatırım yapmak daha az riskli gibi...
x100-xutumy.png

Görünüşte bir kaç haftadır yan tahtaları çok sattılar gibi gözükse de bu grafik korkutucu
50 haftalık ortalama daha önce tutmuş .Ancak oraya bile gelse % 15-20 lik daha satış görebiliriz yan tahtalarda
xutumy.png

GÜNLÜK TL BAZLI GRAFİK

1089X beyaz yatay çizgide görülüyor..ÖNEMİ NET VE AÇIK

DESTEK / DİRENÇ BELİRTMEYE GEREK VARMI ?

11 BİN leri ne kadar geçemez ve üzerinde kalamazsak DİRENÇ O KADAR GÜÇLENECEKTİR.

BU da önce KISA VADELİ sonrada ORTA VADELİ düşüşleri beraberinde getirecektir

AZ DA OLSA YEŞİL YATAY ÇİZGİ ALTINDA KALDI HAFTALIK KAPANIŞ

Endekste en kritik direnç olan 11150 seviyesi yukarı geçildi. 11600 ATH direnci haftaya test edilirse sürpriz olmaz gibi görünüyor. Tahmin ettiğim gibi olursa 4. çeyrek bilanço beklentileri Ocak ayında fiyatlanınca 12500- 13000'e doğru yükseliş olacak gibi. Yeni zirve yolculuklarına hazırlık sürecindeyiz şu an.

1765623244617.png

Yurt dışı bozulunca Pala fırsat bilip basıyor.11340 altına sarkarsa işler sıkıntıya girer.
Pullback yapıp dönerse ver elini 11850-12000. Eller stop tuşunda izleyip görelim
bist 100 günlük.png

11440 lar bir türlü geçilemedi. hacım azaldu momentum yönünü aşağı çevirdi

MOMENTUM ve KV GÖSTERGELERİN AŞAĞI KIVRILMASI VE HACIMIN EŞLİK ETMESİ HAYRA ALAMET

DEĞİL

YILI 11 BİN DEN AŞAĞI KAPATMASAK İYİ OLUR DERİM

MOMENTUM ve KV GÖSTERGELERİN AŞAĞI KIVRILMASI VE HACIMIN EŞLİK ETMESİ HAYRA ALAMET

DEĞİL

YILI 11 BİN DEN AŞAĞI KAPATMASAK İYİ OLUR DERİM

OV de 107XX / 104XX ler HEDEF OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Son düzenleme:

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Renk kombinasyonları kullanılamıyor!

Renk kombinasyonları sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Arkaplanlar kullanılamıyor!

Arkaplan kontrolleri sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Geri