Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📰

Haber Platformuna Git

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

⭐️

Tüm Hisseleri Görüntüle

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

🌎

Popüler Haberleri Görüntüle

BİST100 endeks yorumları

Endeks 9600 hisseler 8800 .harika.
Ben ppk fiyatların içinde diyorum.

Şöyle her gün azar azar vermesi beni sinir ediyor .
Hiç görmedim ki endeks eksi 3 yemeden dönsün.

Aşağıda desteklerden destek beğen

Ee napıcaz işlem yapmayalım mı ?
Bazen dışardan izlemek en iyisi.
Uçan kaçan bişey yok şuan.

Tradeciler kapanışta alıyor sabah yüzde 1 e veriyolar.Sonra bütün gün uyutma seansı .
16.40 ta alıyormuş gibi yapıp sonra en dipte kapatıyolar.
Bizi ne desek boş büyük para ne zaman isterse döndürecek.

Son düzenleme:
BİST100 endeksinin düzeltme sürecinde önceki analizlerde anlattığım 9550 hattı bugün test edildi. Böylece 10200 direnç hattından aşağıdaki düzeltme hedefi bana göre tamamlanmış oldu.

Bundan sonra desteğin altında kapanış olmadan 9550-9750 alanında bir süre hareket olabilir. Vade sonu işlemleri etkisi azaldığında ya da bittiğinde hızla 9950 seviyesinin test edilmesini bekliyorum.

1735061763732.png

Endekste aşağıdaki 9550 destek hattı test edildikten sonra hiç beklemeden hızla 9950 test edildi. Bundan önceki günlerde yazdığım yol haritasına tamamen uygun bir hareket gerçekleşmiş oldu. Ya bir süre 9550-9750 arası vade geçişi beklenip hızla yükseliş olacaktı ya da vade geçiş etkisi azaldığı ilk anda bunu yapacaktı. Nitekim bir günde gerçekleşmiş oldu.

Bundan sonra borsa ne olur?

Endeksteki bu coşkunun etkisiyle grafikte görülen 10150 hattına kadar yükseliş hızla devam edebilir. Burası test edildikten sonra hızlı yükselişin bir süre sindirmesini görebilir ve kısa bir düzeltme görebiliriz. Özetle;

9950'ye hızlı yükseliş tamamlandı.
10150'ye kadar yükseliş uzayabilir. Normaldir.
Eğer 10150 görülür ve yükseliş durursa bir süre düzeltme yaşanması da normal olacaktır.
10150 geçilirse tablo değişeceğinden yeni bir analiz gerekecek.

1735157236039.png
9

Son düzenleme:
Yarın 10060 direncini izlemek yeterli olacaktır. Endeksin dar alanda yatay hareketler yapması özellikle BİST100 dışındaki hisse senetleri için daha uygun bir ortam hazırlıyor. Bu nedenle endekste ralli beklemek yerinde sert düşüşlerin olmaması daha makul piyasa oluşturuyor.

1735838581366.png

Bugün çizgiye temas geldi haftaya pazartesi eksi kapanış stop gerektirir.
1000075933.jpg

BİST100 endeksinde burada haftalardır anlattığım şekilde 10200 üzerinde kapanış olmadan 9500-10200 arasında dalgalanma devam ediyor. Son günlerdeki düşüşü de bu gerekçelerle değerlendirmek gerekiyor. Öncelikle 9550 altında kapanış beklemiyorum. Daha önce de destek olan ortalama bugün yeniden test edildi. Sonuç olarak 9700 hattı ara destek 9550 ana destek olarak takip etmek mantıklı görünüyor. Bu destek bölgelerinden tekrar döndükten sonra bana göre 10200 Şubat ayında geçilebilir.

1736791922146.png

• Beğen
Tepkiler: OA7
Yarın ve Perşembe gününü borsa için çok önemli görüyorum. Genelde Çarşamba günleri satışların en sert olduğu günler oluyor. Bu nedenle grafikteki yatay destek 9570 hattı hala ihtimali bulunan bir yer. Ancak ortalama bölgesinin bugün görülmesiyle tüm düşüş sürecinin 9700 civarında bitme ihtimali de bulunuyor. Eğer bu iki destekten biri çalışır ve tekrar alımlar oluşursa bundan sonraki süreçte yaklaşık 6 aydır direnç bölgesi olan 10150-10250 arası bölgenin geniş resimde geçilmesini bekliyorum.

1736882946262.png

Endekste bugünkü kapanışın ardından uzun uzun tekrar tekrar yazmaya gerek yok. Bugün düzeltmenin bittiğini yarından itibaren toparlanmanın başlayacağını ve Mart ayında 10800'e kadar uzanan bir yükseliş dalgasına başlayacağımızı düşünüyorum.

BİST100 endeksinde bugünkü dönüşle beraber düşüş sürecinin artık geride kaldığını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte olumsuz bir haber akışı olmadıkça yön yukarı olacaktır.

1737052809601.png

Endekste düşüş süreci geride kaldıktan sonra faiz indirimi beklentisiyle bankalar yükseldi ve endeks 10150'ye kadar geldi. Bugün bankalarda düzeltme oldu ve denge için BİST30'un diğer hisselerini aldılar. Bu hareketlerin aylardır geçilemeyen direncin yukarı kırılmadan önceki hazırlık aşaması olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda 9950 altına gelmeden bu direnç bölgesinin geçilmesini ve 10800 hareketinin başlamasını bekliyorum.

1737651202555.png

BİST100 endeksi grafikte görüldüğü gibi zamansallık olarak çok kritik bir haftaya giriyor. Daha önce de bahsettiğim gibi 10800 ana hedef noktası olacak şekilde yeni bir yükseliş dalgası öncesi bence son hazırlık durumu var. Kastırırsa bu haftayı da yatay olarak geçirebilir bir sonraki haftaya bırakabilir. Normal piyasa koşullarında bu hafta hareketin başlaması da sürpriz olmaz. Aşağıda 9850 destek bölgesi altında fiyatlama olmadıkça teknik olarak bu beklentim geçerlidir.

1737923450619.png

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Renk kombinasyonları kullanılamıyor!

Renk kombinasyonları sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Arkaplanlar kullanılamıyor!

Arkaplan kontrolleri sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Geri