Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📰

Haber Platformuna Git

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

⭐️

Tüm Hisseleri Görüntüle

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

🌎

Popüler Haberleri Görüntüle

Bilanço mu? Gelir Tablosu mu? | Rota Borsa Forum

maverick28

Yeni Üye
Bir youtuber videosunda Okan ALPAY' a sorunca kafamda şimşekler çaktı. Gerçekten çok güzel bir soru. Sizce de gelir tablosu mu? bilanço mu? Çünkü iki farklı finansal tablo ve ikisine de derinlemesine analiz yapmak gerekiyor. Ancak birini seçmemiz gerekseydi bu hangisi olurdu? Neden?

Türkiye'de son dönemde uzun vadede kazanıyorum diyen çok doğru söylemiyor.
Enflasyonu hesaba katarsak varın siz inceleyin.
Türk borsası şu an itibariyle yatırım borsası değil trade borsasıdır.
Ha ne zaman tam hukuki zemin ve siyasi istikrar oturur, enflasyon kontrol altına alınır. O zaman yatırımcı olursunuz.
Şu anda çok çabuk yön değiştirebilen traderler para kazanıyor veya az kaybediyor

Ben size kısmen katılıyorum hocam. Çünkü ekonomik analizi, sektör analizini doğru yaptığınızda şirketler tek tek önünüze dökülüyor. Şirketlerin ise finansal tablolarını doğru analiz edersek uzun vadede enflasyon dahi hesaba katılsa kar etmemek gerçekten zor. Ayrıca global bağlamda şirketlerimiz daha genç şrketler bazıları bebek dahi kabul edilebilir. Yakında ihraca geçecek şirketler var bunları da analiz ederseniz dövizle ne karını çoğaltan şirketler ekonomiyi taça atıyor diyebiliriz. En önemli husus beklentimiz nedir? ve uzun vadede unutmayalım en kısa süre 5 yıl olarak kabul etmeliyiz. Ancak bu bağlamda size kısmen katılıyorum, yatırımcı temel analizi bitirmeden finansal rapor okumadan ve haber takibi yapmaksızın bu iyi buna gireyim gibi düşünceyle ortak olmayıp, "borsa oynuyorsa" bu uzun vadede enflasyona parayı eritir :)

Ben uzun vadeli yatırım yapılsa bile alıp unutulacak fikrine katılmam.
Benim de çok iyi bulduğum şirketler var. Fakat trade ederek ilerlemeyi tercih ederim.
Misal önümüzdeki haftayı çok kötü olabilir diye görüyorum teknik olarak. O zaman elimdeki iyi kağıtı niye tutayım ki.
%5-10 aşağıdan alma şansım varsa
Hem 5 yıl vade bizim için uzun . Yaş kemale erdi :))

Ben size kısmen katılıyorum hocam. Çünkü ekonomik analizi, sektör analizini doğru yaptığınızda şirketler tek tek önünüze dökülüyor. Şirketlerin ise finansal tablolarını doğru analiz edersek uzun vadede enflasyon dahi hesaba katılsa kar etmemek gerçekten zor. Ayrıca global bağlamda şirketlerimiz daha genç şrketler bazıları bebek dahi kabul edilebilir. Yakında ihraca geçecek şirketler var bunları da analiz ederseniz dövizle ne karını çoğaltan şirketler ekonomiyi taça atıyor diyebiliriz. En önemli husus beklentimiz nedir? ve uzun vadede unutmayalım en kısa süre 5 yıl olarak kabul etmeliyiz. Ancak bu bağlamda size kısmen katılıyorum, yatırımcı temel analizi bitirmeden finansal rapor okumadan ve haber takibi yapmaksızın bu iyi buna gireyim gibi düşünceyle ortak olmayıp, "borsa oynuyorsa" bu uzun vadede enflasyona parayı eritir :)
Sizin analiz edip bebek dediğiniz şirketler varsa paylaşırsanız sevinirim. Biz de inceleme fırsatı buluruz

Tabiki size bir ölçüde katılıyorum. Yaş, yaşam koşulları, gelir, çocuk sayısı gibi birçok unsur var yatırımı etkileyen. Örneğin ben 33 yaşındayım ve şubat ayında hedef holdingi 3.64 dü yanlış hatırlamıyorsam aldım şuan satmayı planlıyorum bu kısa vadeli al sat için yaptığım alımlar. Ancak uzun vadede en kısa süre 5 yıldır. Düşüyorsa çıkıp girmek maliyet oranınızı yükseltir. Düştüğünde almak için birikim araçlarında nakitiniz olmalı. Buradan suç ya da spekülasyon olurmu bilmiyorum ama tabiki özelden hisse paylaşımında bulunabiliriz sevinirim. Hatta telegram grubum var oraya beklerim sizi.

Yaş 33 ise doğru yoldasınız. 31 yaşında evladım var. Her ay maaşından belli bir kısmıyla hisse aldırıyorum , biriktiriyorum.
Ama toplu parayla alayım da 5 yıl tutayım doğru yöntem değil bence.
Buradan hisse paylaşmak niye suç olsun ki? Biz bütün gün hisse yazıyoruz Sn. Radyolog ile. Amacımız manüpilasyon değil ki.
Buraya yazarsanız herkes yararlanır.
Kaldı ki siz zaten satmıyorsunuz :))

Teşekkür ederim öncelikle. O halde saygılar ve size danışmak için kendi gördüklerimi yazıyor olacağım. Yolun henüz başındayım :)

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Renk kombinasyonları kullanılamıyor!

Renk kombinasyonları sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Arkaplanlar kullanılamıyor!

Arkaplan kontrolleri sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Geri