USD34,38
EURO36,85
GBP44,44
EURO/USD1,07
BIST9.184,82
Petrol73,87
GR. ALTIN2.968,53
BTC79.672,46
ETH3.208,02
  1. Haberler
  2. HABERLER
  3. Alcatel (ALCTL) temettü kararı tescil edildi!

Alcatel (ALCTL) temettü kararı tescil edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. (ALCTL) tarafında 11 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Olağan Genel Kurul Kararlarının Tescili hakkında açıklama yapıldı.

Alcatel'den (ALCTL) 15 milyon dolarlık yeni sipariş! HABERLER, Gündemdekiler, Şirket Haberleri Rota Borsa

Açıklamada Şirketin 2023 faaliyet dönemine ilişkin Olağan Genel Kurul kararlarının tescil edilerek, 11120 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde 11.07.2024 tarihinde yayınlandığı belirtildi. Tescil edilen kararlar arasında Şirket Kar Dağıtım Politikası çerçevesinde genel ekonomik ve sektörel konjonktür ile Şirketin nakit ve finansman politikaları dikkate alınarak, kâr payının dağıtılmamasına ilişkin karar da yer aldı. Diğer kararlar şu şekilde;

Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon Anonim Şirketi’nin 2023 faaliyet yılı olağan genel kurul toplantısı 12/06/2024 Çarşamba günü, Saat 11:00’de Şirket merkez adresi olan Barbaros Mah. Mor Sümbül Sk. Nidakule Blok No: 7/3F İç Kapı No: 1 Ataşehir, İstanbul adresinde T.C. İstanbul Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün 11/06/2024 tarih, 97767302 sayılı yazısı ile görevlendirilen T.C. Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Sn. Mustafa KENDİ’nin gözetiminde yapılmıştır.

Toplantıya ait çağrı kanun ve esas sözleşmede öngörüldüğü gibi, gündemi de ihtiva edecek şekilde Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 16.05.2024 tarih ve 11083 sayılı nüshasının 417. sayfasında, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformunda (“KAP“) şirketin internet sitesinde ilan edilmek suretiyle süresi içerisinde yapılmıştır. Genel Kurulun Şirket yönetim kurulu tarafından toplantıya usulüne uygun şekilde çağrıldığı ve toplantının elektronik ortamda yapılacağı anlaşıldı.

Hazır bulunanlar listesinin tetkikinden, Şirketin 38.700.772 TL’den ibaret şirket sermayesinin tekabül ettiği 3.870.077.200 adet paydan, Nokia Participations’a ait 25.155.501,8 TL’ye tekabül eden 2.515.550.180 adet payın Sn. Miray Yağcı tarafından vekaleten temsil edildiği, 708.620 TL itibari değer karşılığındaki payın Sn. Cemal Batur tarafından asaleten temsil edildiği, Sn. Selim Şahin’e ait 817.332,0 TL itibari değere karşılık gelen payın vekaleten Harun Zerey tarafından temsil edildiği, 5.706,0 TL itibari değere karşılık gelen payın Harun Zerey tarafından asaleten temsil edildiği, 12.079,0 TL itibari değere karşılık gelen payın Serkan Macit tarafından asaleten temsil edildiği, 6000 TL itibari değere karşılık gelen payın Güven Yılmaz tarafından asaleten temsil edildiği, 132,0 TL itibari değere karşılık gelen ve American Century ETF Trust-Avantis Emerging Markets Small Cap Equity ETF’nin sahip olduğu payın elektronik ortamda vekaleten Alican Işıklı tarafından temsil edildiği, 2.459,0 TL itibari değere karşılık gelen ve Dimensional ETF Trust-Dimensional Emerging Core Equity Market ETF’nin sahip olduğu payın elektronik ortamda vekaleten Alican Işıklı tarafından temsil edildiği, 2 TL itibari değer karşılığındaki payın Sn. Erkan Umut Mergen tarafından elektronik ortamda asaleten temsil edildiği görüldü ve toplantı nisabının oluştuğu tespit edildi.

DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi’nden Sn. Fazlı Yapıcı’ın toplantıya iştirak ettiği tespit edildi. İlgili mevzuat ve Şirket Esas Sözleşmesi’nin öngördüğü asgari toplantı nisabının sağlanmış olduğu ve elektronik ortamda yapılan Genel Kurul’un yapılmasına herhangi bir itirazın bulunmadığı görüldüğünden, toplantı Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Özgür Erdem Aydın tarafından açıldı.

Gündem

1. Toplantı saat 11:00’da Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Özgür Erdem Aydın tarafından açıldı.

2. Gündemin 2. Maddesi uyarınca; Şirket Esas Sözleşmesinin 18. maddesi doğrultusunda Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Özgür Erdem Aydın tarafından Toplantı Başkanı olarak kendisini, Tutanak Yazmanı olarak Sn. Beril Dural’ı görevlendirdi. Oy Toplama Memuru olarak hissedarlar arasından görev almak isteyen olmadığından toplantı başkanı tarafından Sn. Süleyman Mert Aydın’ı görevlendirdi, Toplantı Başkanlığı oluşturuldu.

Toplantı Başkanı Sn. Özgür Erdem Aydın, elektronik genel kurul sistemini kullanmak üzere Merkezi Kayıt Kuruluşu elektronik genel kurul sistemi sertifikası uzmanlığı bulunan Şirket çalışanı Sn. Süleyman Mert Aydın’ı görevlendirdi. Ayrıca yapılan oylama neticesinde toplantı tutanaklarının imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığına yetki verilmesine toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verildi. Toplantı başkanı toplantı akışının Sn. Nihan Yiğit tarafından okunmasına karar vermiştir.

3. Gündemin 3. Maddesi uyarınca, Şirket pay sahiplerinden Nokia Participations temsilcisinin vermiş olduğu yazılı önerge doğrultusunda 2023 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun tamamının okunmuş sayılması ve faaliyet raporu özeti hakkında bilgi verilmesi hususu teklif edildi. Yapılan oylama sonucunda bu öneri oybirliğiyle kabul edildi. Yönetim Kurulu Faaliyet raporunun özetinin okunmasına geçildi. Nihan Yiğit tarafından aşağıdaki özet okundu.

2023 yılı faaliyet raporuna göre;

Şirketin ana faaliyet konusu telekom operatorlerine telefon santralleri ve transmisyon cihazları başta olmak üzere altyapı ve içerik hizmetlerinin sunulması olup bunun yanında bulut hizmetleri ve nesnelerin interneti uygulamalarına ilişkin bulut tabanlı olarak hizmetlerin sunulmasıdır.

Şirketimiz 2023 yılı boyunca pozitif nakit pozisyonu seviyelerini korumuş, finansman ihtiyacını kendi kaynaklarından sağlamış ve banka kredisine ihtiyaç duymamıştır.

Şirketimiz, 2023 faaliyet yılında tahmini ve fiili nakit akımlarını düzenli olarak takip ederek yeterli fonların ve borçlanma rezervinin devamını sağlamış, likidite riskini yönetmiştir. Yıl sonu tahsilatların etkisi ile 2023 dönemi Nakit Pozisyonunun yaklaşık tutarı 1.268 Milyar Türk Lirası dir. Bu rakam 2022 yılında 609 Milyar Türk Lirası olarak belirlenmişti.

2023 yılına ilişkin AR-GE faaliyetlerinin incelenmesi kapsamında yapılan denetimlerde ortaya çıkan AR-GE ürünlerden elde ettiğimiz satışların getirisi ile bu satışlardan elde edilen maliyetler kıyaslandığında getiriler yetersiz görülmüş ve Temmuz 2023 sonu itibarıyla ilgili ARGE çalışmalarının kapatılmasına karar verilmiştir.

2023 yılında ; telefon ile bilgi talep eden yaklaşık 100 ü aşkın yatırımcıya açıklama yapılmış buna ilave olarak yaklaşık 150 adet elektronik posta ile yatırımcılarımız bilgilendirilmiştir

Faaliyet yılı boyunca, Alcatel Lucent olarak kadınlarımızın ekonomideki yerlerini güçlendirmek adına, şirket içerisinde “Stronger Türkiye” isimli bir ekip oluşturulmuştur. Ekibimiz kadınlarımızın kariyer ihtiyaçları konusunda projeler oluşturup, desteklenmeleri gereken noktalarda onlara yardımcı olmaktadır. Faydası çok Vakfı’nın burs verdiği mühendislik bölümü 3 ve 4. sınıf kız öğrenciler ölçeklenebilir ağlar eğitimiyle IP ve MPLS teknolojilerinin temelleri üzerine tüm dünyada geçerli olan eğitim sürecimize ve sertifikasyon sürecimize dahil edilmiştir. Bu öğrencilerden istekli olanlarına da yöneticilerimiz aracılığı ile Mentörlük desteği sağlanmıştır.

2023 faaliyet yılı boyunca şirketimiz aleyhine açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır.

Son olarak, 2023 faaliyet yılı sonunda şirketimizin varlık toplamı 3.056.767.453 TL (üç milyar elli altı milyon yediyüz atmış yedi bin dört yüz elli üç türk lirası) olup, toplam uzun ve kısa vadeli yükümlülükleri ise 1.100.076.761 TL (bir milyar yüz mülyon yetmiş altı bin yedi yüz atmış bir türk lirası) olarak tespit edilmiştir. Buna ek olarak şirketimizin dönem sonu zararı 143.425.919 TL (yüz kırk üç milyon dört yüz yirmi beş bin dokuz yüz on dokuz türk lirası) ve dönem sonu nakti 1.268.996.244 TL (bir milyar iki yüz atmış sekiz milyon dokuz yüz doksan altı bin iki yüz kırk dört türk lirası) olarak tespit edilmiştir.”

Yönetim Kurulu Faaliyet raporunun müzakeresine geçildi.

Harun Zerey, Şirket pay sahiplerinden Selim Şahin’i vekaleten temsilen söz aldı. Harun Zerey tarafından, Şirket faaliyet raporunun 14. Maddesi uyarınca beklenti açıklanmamasının sebebi soruldu. Bilançoda bir sipariş toplamının yer almadığı belirtilerek sipariş toplamı ile açıklama talep edildi. Toplantı başkanı ve yönetim kurulu üyesi Özgür Erdem Aydın, bu hususa yazılı olarak dönüş yapılacağını belirtti.

Şirket Yatırımcı İlişkileri Müdürü Süleyman Mert Aydın söz aldı, beklentilerle ilgili Alcatel borsaya dahil olduğundan beri süregelen bir beklenti kararı olduğunu, SPK mevzuatı gereğince bir beklenti açıklanması zorunluluğu bulunmadığını belirtti. Ayrıca şirketin beklenti vermeme kültürünün değişmesinin düşünülmediğini belirtti. Beklentiler ve sipariş toplamı için Satış departmanı ile görüşüleceği ancak bu hususun bir gizli bilgi teşkil edeceği durumda açıklanma olasılığının bulunmadığı belirtildi. Şirketin gizli bilgilerini etkileyebilecek bir durum mevcut değilse, yatırımcılara yazılı dönüş yapılacağı belirtildi.

Pay sahiplerinden Sn. Güven Yılmaz söz aldı. Faaliyet raporunun belirli bir vizyon içermediğini, yatırımcı açısından bu durumun tatmin edici olmadığını belirtti. Yönetim kurulu üyesi ve toplantı Başkanı Özgür Erdem Aydın, veri düzeyi anlamında borsada şeffaflığın Alcatel için önemki olduğunu ve bu hususa dikkat edildiğini ifade etti. Verilecek bilgilerin içeride değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Güven Yılmaz Türkiye piyasasında önümüzdeki yıllardaki sektör beklentilerin ne olduğunu ve Arge’ nin neden kapatıldığı konusunda bilgi talep etti. Yönetim kurulu üyesi ve toplantı Başkanı Özgür Erdem Aydın, şeffaflığın önemli olduğunu ancak verilecek bilgilerin rakiplere fayda sağlamaması gerektiğini belirtti.

Toplantı başkanı ve yönetim kurulu üyesi Özgür Erdem Aydın, Arge kapatılmasıyla ilgili olarak, global dinamikler üzerinden değerlendirildiğinde Türkiye’deki argenin orta vadede bir fayda getirmeyeceğini tespit ettiklerini belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey Arge’yi kaldırırsak, Alcatel artık Nokia Finlandiya’nın bayisi konumuna geçip geçmeyeceğini sordu. Toplantı başkanı ve yönetim kurulu üyesi Özgür Erdem Aydın, ürünün doğrudan Finlandiya’dan getirilip satılmadığını, bu ürünlere tasarım ve servis anlamında katma değer sağlandığını, Arge’ye odaklanmak yerine insan kaynaklarına odaklanıldığını belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey, çalışanlar arasından kaç kişinin mühendis olduğunu sordu. Yatırımcı ilişkileri Müdürü Süleyman Mert Aydın, yazılı olarak dönüş yapılacağını belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Güven Yılmaz, Şirketin yeni pazarlara girmeyi düşünüp düşünmediğini sordu. Toplantı başkanı ve yönetim kurulu üyesi Özgür Erdem Aydın yazılı olarak dönüş yapılacağını belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Serkan Macit söz aldı. Şirket değerinin piyasa altında kaldığını, en yakın rakibin piyasa değerinin 26 katı fiyatlandırıldığını, Alcatelin 1.79’da kaldığını, bu rakamın sektör ortalamalarının altında olduğunun ifade etti ve bu sebeple politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey analiz toplantısı yapılıp yapılmayacağını, basın kanalları ile Şirket yetkililerinin şirket politikalarını açıklayarak şirketin tanıtımını yapıp yapmayacağını sordu ve Alcatel’den bir yetkilinin 2016’dan bu yana bir misyon açıklaması yapmadığını belirtti. Toplantı başkanı ve yönetim kurulu üyesi Özgür Erdem Aydın bu hususta yazılı olarak dönüş yapılacağını belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Cemal Batur söz aldı. Şirket’in yatırımcı ile yeterince iletişim kurmadığını şirkete ait haberleri/ bilgileri yayınlamadığını belirtti. Rakiplerin yatırımcıları ile sıkı iletişimde olduğunu ifade etti. Yatırımcı ile bütünleşmenin önemli olduğunu ve bu yönde beklentisi olduğunu iletti. Finansalların geç açıklanması ile yatırımcıların mağdur edildiğini ifade etti. Ayrıca e-postalara zamanında yanıt almak istediğini belirtti. Başka söz alan olmadı.

Sıradaki maddeye geçildi.

4. Gündemin 4. maddesi uyarınca; SPK’nin Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1) kapsamında hazırlanmış olan mali tablolara ilişkin 2023 yılı Bağımsız Denetim Raporu Şirket pay sahiplerinden Nokia Participations temsilcisinin vermiş olduğu yazılı önerge doğrultusunda okunmuş sayılması hususu toplantıya katılanların oybirliğiyle kabul edildi. Söz alan olup olmadığı soruldu, söz alan olmadığı anlaşıldığından sıradaki maddeye geçildi.

5. Gündemin 5. maddesi kapsamında; SPK’nın Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1) uyarınca hazırlanmış olan 2023 yılına ait finansal tabloların Şirket pay sahiplerinden Nokia Participations temsilcisinin vermiş olduğu yazılı önerge doğrultusunda 2023 yılına ait finansal tabloların okunmuş sayılması hususu ortakların onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda bu öneri toplantıya katılanların oybirliğiyle kabul edildi.

2023 yılına ait finansal tablolar müzakereye açıldı.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey söz aldı. Kurumsal Yönetim Tebliğ uyarınca transfer fiyatlandırılmasının önemli olduğunu, satış hasılatının 2.5 milyardan fazlasının ilişkili taraflarla yapıldığı ve tranfser fiyatlandırması ile ilgili rapor hazırlanması ve raporun yatırımcılara sunulması gerektiğini belirterek bu konuya Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin dikkatini çekmek istediğini ifade etti.

Pay sahiplerinden Sn. Güven Yılmaz söz aldı. Bilançoda kar marjında bir tutarlılık olmadığını, bu durumla ilgili şirketin bir değerlendirmesi ya da planının olup olmadığını sordu.

Yatırımcı ilişkileri müdürü Süleyman Mert Aydın, Alcatel’in proje ürettiğini, bu projelerin sürelerin değişkenlik gösterdiğini belirtti. VUK uyarınca fatura kesildiğinde bu gelir olarak kaydedildiğini, SPK’ya göre ise projelerin müşteri tarafında kabul edildiğinde gelir olarak kaydedilebildiğini belirtti. Yüksek maliyetli projelerin ilk kısımların yurtdışından ürünü getirme dönemi olduğundan kar marjını düşürdüğünü, bu sebeple bir yıllık projenin ilk çeyreğinin kar marjının düşük olduğunu belirtti. Ayrıca şirketin fonksiyonel para birimi Euro, VUK’a göre yapılan ödeme günün kurundan hesaplanıyor, bilanço TL olarak çıkıyor, öncelikle Euro mizan alınıyor. Sonra gelir tablosu oluşturulurken ortalama kur ile çarpılıyor. VUK ise ilgili gün kurundan değerliyor. Bu nedenle, VUK ile Euro mizandan kaynaklı bilançonun dönem sonunda oluşmasından kaynaklı fark SPK mevzuatına göre zorunlu olarak özkaynak altında gösterilmek zorunda kalınıyor.

Pay sahiplerinden Sn. Güven Yılmaz, kar marjında bir tutarsızlıkları düzeltmek için neler yapıldığını sordu ve yeni pazarlara açılarak bu olumsuzlukları giderilebileceğini önerdi.

Yatırımcı ilişkileri müdürü Süleyman Mert Aydın, Türkiye’deki bulut tarafı Alcatel gelirini büyük oranda etkilemediğini, yeni pazarlarla ilgili çalışma, faaliyet raporunda da görüldüğü üzere, geliri yüksek seviyelerde etkileyecek potansiyel bulunmadığını, bu sene Azerbaycan ile de sözleşme imzalandığını belirtti. Ana hedefin Türkiye ve Azerbaycan olduğunu, şimdilik yeni şirketlerin hedef olmadığını belirtti.

Yapılan oylama sonucunda 2023 yılına ait finansal tabloların onaylanmasına toplantıya katılanların oy birliğiyle karar verildi.

6. Gündemin 6. maddesine geçildi. Yönetim Kurulu Üyelerinin 2023 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi onaya sunuldu.

Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu üyelerinin ayrı ayrı ibra edilmesine oybirliğiyle karar verildi. Yönetim kurulu üyeleri kendi ibralarında oy kullanmamıştır.

7. Gündemin 7. maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu’nun temettü dağıtımı ile ilgili verdiği ve KAP’ta 14.05.2024 tarihinde ilan edilen Yönetim Kurulu önergesine göre;

“Türkiye Muhasebe / Finansal Raporlama Standartları (TMS/TFRS) esas alınarak hazırlanan ve DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından denetlenen finansal tablolarımıza göre 143.425.919 TL net dönem zararı, VUK kayıtlarına göre ise 835.942.887,00 TL cari yıl karı elde edilmiş olup, Şirketimiz Kar Dağıtım Politikası çerçevesinde genel ekonomik ve sektörel konjonktür ile Şirketimiz nakit ve finansman politikaları dikkate alınarak, kâr payının dağıtılmayarak, VUK hükümlerine göre oluşan cari yıl kârının ve TFRS/TMS’ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolara göre oluşan net dönem zararının geçmiş yıl karlarına/zararlarına aktarılmasının Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda pay sahiplerimizin onayına sunulmasına karar verilmiştir.”

Bu önerge oylamaya sunuldu.

Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulunun kâr dağıtılmaması yönündeki önergesi, toplantıya katılanlar arasından 26.701.830,8 toplam kabul oya karşılık 6000 adet red oyu ile toplantıya katılanların oy çokluğuyla kabul edildi.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey söz aldı. Şirketin 2016 yılından beri hiç temettü vermediğini, özvarlığın geliştirilmesi politikasını doğru bulduğunu, ancak bedelsiz sermaye artırımı yapılmasını talep ve tavsiye ettiğini belirterek bedelsiz sermaye artırımı yapılıp yapılmayacağını sordu. Toplantı başkanı Özgür Erdem Aydın yazılı olarak dönüş yapılacağını belirtti.

8. Gündemin 8. maddesinin görüşülmesine geçildi. Mevcut Yönetim Kurulu Üyelerinin görev süresi sona ereceğinden Yönetim Kurulu Üyesi olarak,

· 1 yıl süre ile yeniden görev yapmak üzere Sn. Eric Jean-Edouard DECOURCHELLE ve,

· 1 yıl süre ile yeniden görev yapmak üzere Sn. Jean-Luc KHAYAT’ın,

· 1 yıl süre ile, yeniden görev yapmak üzere Romain Jerome Bourgereau’nun

· 1 yıl süre ile, Şirket ortaklarından olmayan, Türk Vatandaşı, ….. T.C. kimlik numaralı, …. adresinde mukim Hüseyin Naktürk’ün,

Görevlendirilmesi hususu teklif edildi. Yapılan oylama sonucunda yukarıda anılan kişilerin 1 yıl süre ile görev yapmak üzere yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine 26.707.698,8 toplam kabul oyuna karşılık 132 adet red oyu ile toplantıya katılanların oy çokluğuyla kabul edildi.

Kurumsal Yönetim Komitesi, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi ile ilgili verdiği önergede Yönetim Kurulu Üyeliklerine,

· 1 yıl süre ile yeniden görev yapmak üzere Sn. Agah Uğur ve

· 1 yıl süre ile yeniden görev yapmak üzere Sn. Arif Sinan Ülgen’in

seçilmesini teklif etti.

Yapılan oylama sonucunda yukarıda anılan kişilerin 1 yıl süre ile görev yapmak üzere bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesi 26.695.619,8 toplam kabul oya karşılık 12.211 adet red oyu ile toplantıya katılanların oy çokluğuyla kabul edildi.

9. Gündemin 9. maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim kurulu üyelerine herhangi bir ücret ödenmemesine, bağımsız yönetim kurulu üyeleri olan Sn. Agah Uğur ve Sn. Arif Sinan Ülgen’e aylık 91.000 TL tutarında brüt ücret ödenmesi önerildi. Onaya sunulan husus toplantıya katılanlar arasından 26.687.160,8 toplam kabul oya karşılık 20.670 adet red oyu ile toplantıya katılanların oy çokluğuyla kabul edildi.

Pay sahiplerinden Sn. Serkan Macit söz aldı. Yönetim kurulu üyelerinin görevlerini daha hassasiyetle yapmalarını gerektiğini ve bu sebeple olumsuz oy kullandığını, bunun yönetim kurulu üyeleri için teşvik edici olmasını umduğunu, daha özenle görevin yapılması halinde ücretlerin de piyasa seviyesini yakalayabileceğini belirtti.

10. Gündemin 10. maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim kurulunda Nokia Participations temsilcisi olarak görev yapan üyelerin görevlerini ücret talep etmeksizin yerine getirdikleri, Bağımsız üyelerin ücretlerinin ise, piyasa koşulları ve deneyim seviyeleri dikkate alınarak tespit edilmesinin uygun olduğunu belirtildi. Şirketin idari sorumluluğu bulunan yöneticileri, piyasa koşulları, sektör ücret ortalamaları ve şirketin görev ve yetki derecelerine ilişkin yaptığı sınıflamalar neticesinde çalıştıkları departmanın özelliğine göre ücretlendirilmektedir şeklinde pay sahiplerine bilgi verildi.

2023 yılına ilişkin Finansal Tabloların ilgili dipnotunda belirtildiği üzere Şirket ücret politikaları kapsamında Şirketin genel müdür ve direktörlerine sağlanan ücret ve benzeri menfaatlerin (maaş, prim ve sosyal yardım) 1 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 hesap döneminde 16.184.356 TL olduğu belirtildi. Bu madde gündemde bilgilendirme amacıyla yer aldığından oylanmayacağı pay sahiplerinin bilgisine sunuldu. Söz alan olmadı.

11. Gündemin 11. maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu tarafından SPK listesinden seçilerek önerilen Şirket merkezi “Maslak Mahallesi Eski Büyükdere Cadde No:1 /1 _ Adres No: 2554345328 Ofis ve İşyeri Sarıyer, İstanbul” adresinde bulunan 0291001097600016 MERSİS numaralı, Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesi’ne 2910010976 vergi numarası ile kayıtlı olan, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne 304099-0 sicil numarası ile kayıtlı olan DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi’nin 2024 faaliyet yılı için Bağımsız Denetim Şirketi olarak seçilmesine toplantıya katılanların 26.695.751,8 toplam kabul oyuna karşılık 12079 adet red oyu ile oy çokluğuyla karar verildi.

12. Gündemin 12. maddesinin görüşülmesine geçildi. 2023 yıl sonu itibariyle Şirketin vermiş olduğu teminat, rehin ve ipotekler ve bunlar sebebiyle karşılaşılacak muhtemel yükümlülükler ve bu yükümlülükler sebebiyle elde edilmiş olunan gelir veya menfaatlere ilişkin bilginin 2023 yılına ilişkin Finansal Tabloların Karşılıklar, Koşullu Varlık ve Borçlar dipnotunda yer aldığı bilgisi Genel Kurul’a verildi. Bu madde gündemde bilgilendirme amacıyla yer aldığından oylanmayacağı pay sahiplerinin bilgisine sunuldu. Söz alan olmadı.

13. Gündemin 13. maddesinin görüşülmesine geçildi. 2023 yılı içerisinde Şirket tarafından bağış yapılmadığı bilgisi Genel Kurul’a verildi. 1 Ocak 2024-31 Aralık 2024 hesap döneminde yapılabilecek yardım ve bağış tutarının üst sınırının 50.000 Euro olarak belirlenmesi hususu oylamaya sunuldu. Söz konusu husus toplantıya katılanların 26.705.239,8 kabul oyu ve toplam 2591 red oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

14. Gündemin 14. maddesinin görüşülmesine geçildi. 2023 yılında ilişki taraflarla yapılan tüm işlemlere ait bilgilerin 2023 yılına ait finansal tabloların ilgili dipnotunda yer aldığına dair bilgi verildi. Bu maddenin gündemde bilgilendirme amacıyla yer aldığından oylanmayacağı pay sahiplerinin bilgisine sunuldu.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey söz aldı. İlişkili taraflara ve transfer fiyatlandırılmasına ilişkin rapor alınmasını ve raporun yatırımcılara sunulmasını istediğini belirtti. Yatırımcı ilişkileri Müdürü Süleyman Mert Aydın, bu raporların alındığını, şirketin transfer fiyatlandırmasının piyasa koşullarında olduğunu, bu bilgiler gizli bilgi değil ise paylaşılabileceğini belirtti.

15. Gündemin 15. maddesine geçildi. 2023 faaliyet yılında, yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, üst düzey yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarının, şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlemlerde bulunmadığı hususunda pay sahiplerine bilgi verildi. Bu maddenin gündemde bilgilendirme amacıyla yer aldığından oylanmayacağı pay sahiplerinin bilgisine sunuldu. Söz alan olmadı.

16. Gündemin 16. maddesinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu Üyelerine, şirketin faaliyetleri konusuna giren işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları, bu tür işlemleri yapan şirketlere ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda TTK 395 ve 396 maddeleri uyarınca izin verilmesi onaya sunuldu. Onay sunulan husus 25.176.171,8 kabul oyu ve 1.531.659 red oyu ile toplantıya katılanların oy çokluğuyla kabul edildi.

17. Gündemin 17. maddesine geçildi. Pay sahiplerine dilek ve temennilerin olup olmadığı soruldu.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey söz aldı. Şirket’in yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik çerçevesinde yenilenebilir enerji alanında özellikle öz tüketimin karşılanması adına HES veya GES projesi planları olup olmadığını sordu. Buna cevaben, toplantı başkanı Özgür Erdem Aydın, Şirketin çalışanlara verdiği araçların elektrikli arabaya dönmesi konusunda çalışmalar yaptığı ancak ülkenin altyapısı ve iş gereklilikleri kapsamında gerekli koşulların sağlanamadığını, bu sebeple ertelendiğini ancak sürdürülebilirliğin ana prensipleri olduğunu belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Serkan Macit, söz aldı. 5G’ye geçişte kullanılacak ekipmanlarda Alcatel’in üretemediği, diğer şirketlerin ürettiği bir ekipman olup olmadığını sordu. Toplantı başkanı Özgür Erdem Aydın, önümüzdeki sene 5G Advance isimli yeni bir teknoloji çıkmak üzere olduğunu, düzenli olarak ürün portföyü ve servislerini yenilediklerini, gereklilikler doğdukça ve kullanıcı davranışları değiştikçe yalnızca bireysel kullanıcılar değil aynı zamanda pazar ve endüstri ihtiyaçları doğrultusunda şekilleneceğini ifade etti.

Pay sahiplerinden Sn. Harun Zerey söz aldı. 5G’de Alcatel’in alacağı pay ile Nokia Türkiye’nin alacağı pay arasında fark olup olmadığını sordu. Toplantı başkanı Özgür Erdem Aydın, Alcatel olarak, sabit şebekelere odaklanıldığını, Nokia tarafında mobil baz istasyonuna odaklanılmış olduğunu ve Alcatel tarafında 5G lansmanı sonrasında önemli bir sıçrama beklenmediğini belirtti.

Pay sahiplerinden Sn. Güven Yılmaz söz aldı. Şirketin, yeni şirket satın alma ve pazardaki konumu ile ilgili bilgi talep etti. Toplantı başkanı Özgür Erdem Aydın, konu hakkında yasal süresi içinde detaylı yazılı bildirim yapılacağını belirtti.

Toplantıda görüşülecek başka bir husus bulunmadığından toplantı saat 12:08 itibariyle Toplantı Başkanı tarafından kapatıldı

Borsa ve halka arzlar ile ilgili gelişmeleri en hızlı şekilde öğrenmek ve Rotaborsa telegram hesabını takip etmek için tıklayınız.

Popüler Haberler

Tümünü Gör

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir