USD32,44
EURO34,75
GBP40,76
EURO/USD1,07
BIST10.082,77
Petrol87,14
GR. ALTIN2.427,40
BTC63.604,20
ETH3.180,58

EYT Yasası meclise ne zaman gelecek? EYT ertelenir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca insanın yıllardır büyük bir heyecan ile beklediği EYT düzenlemesinin Mecliste ne zaman görüşüleceği merak konusu olmaya devam ediyor.

EYT düzenlemesinin 7 Şubat 2023 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenirken, yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası Meclis çalışmalarına 21 Şubat’a kadar ara verilmişti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir çok milletvekilinin deprem bölgesinde olması sebebiyle meclis çalışmalarının 28 Şubat’a kadar ertelendiği açıkladı. Elitaş kararın, siyasi partilerin mutabakatı ile alındığını kaydetti.

EYT ne zaman meclise gelecek? EYT ertelenir mi?

Bilindiği gibi EYT kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmişti. Bu aşamadan sonra kanunun Meclis Genel Kurulunda görüşülüp onaylanması ve sonrasında Cumhurbaşkanı onayına sunularak Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.

Meclis çalışmaları için yeni bir erteleme kararı gelmezse, EYT düzenlemesinin 28 Şubat tarihi ve devam eden günlerde mecliste görüşülmesi bekleniyor. EYT düzenlemesinin erteleneceğine dair çıkan söylentiler ise hiçbir resmi makam tarafından doğrulanmadı. Aksi bir karar alınmaz ise EYT düzenlemesinde herhangi bir erteleme beklenmiyor.

EYT düzenlemesinin 28 Şubat tarihinde meclisten geçmesi durumunda 1 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir