Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR) payları 21 Eylül 2023 tarihinden bu yana borsada işlem görüyor. İşleme başladıktan sonra 4 Ekim gününe kadar her gün tavan yapan hissede yatırımcılar bugün farklı bir durumla karşılaştı. Peki Reeder taban mı oldu? Reeder hisse neden satılmıyor?
Reeder Borsa hisse yorum
Reeder Teknoloji hisseleri 9.30 TL fiyat ile halka arz olarak kısa sürede 24.22 TL’ye kadar yaklaşık %160 yükseliş yaşadı. Borsa İstanbul hissenin sert yükselişi sonrası bir dizi tedbir kararını devreye aldı. İlk olarak kredili işlem yasağı getirilen hisse için 3 Ekim 2023 tarihinde brüt takas kararı alındı. Brüt takas olan hisselerde aynı gün alınan hisse o gün içinde satılamıyor.
Reeder tabanda bekleyen lot sayısı
Reeder hisseleri 5 Ekim gününe negatif başlangıç yaparak kısa sürede devre kesti. Devre kesici sonrası taban fiyattan işlem görmeye başlayan hissede kapanış itibarıyla tabanda bekleyen lot sayısı 14,2 milyon civarında gerçekleşti.
Reeder 6 Ekim
Reeder hisseleri 6 Ekim Cuma gününe de taban fiyattan başladı. Açılışta tabanda bekleyen lot sayısı 2,8 milyon civarındaydı. Açılış ile birlikte taban çözüldü ve hissede dalgalı bir seyir yaşandı. Saat 12.30 sonrası gelen güçlü alımlar sonrası hisse gün kapanışını %7,21 artış ile yaptı. İşlem hacmi 939 milyon TL oldu.
Reeder hisse satamıyorum, Reeder neden satılmıyor?
Taban olan bir hissede satıcılar güçlü, alıcılar ise çok zayıf demektir. Taban olan bir hisseyi satabilmek için tabanda satış bekleyen lotların bir alıcı tarafından alınması ya da satış emirlerinin silinmesi gerekir. Aksi halde yazılacak emir tabanda bekleyen satışların arkasında sıraya gireceği için satış emri gerçekleşmez.
Reeder hisse neden düştü?
Reeder hisseleri kısa süre içinde yaklaşık %160 oranında yükseliş yaşamıştı. Bu oran başka halka arzlar ile karşılaştırıldığında normal gibi görünse de aslında borsa için oldukça yüksek bir orandır. Kısa sürede yüksek oranda kâr gören yatırımcıların kâr realizasyonu yapmak istemiş olmaları mümkündür. Ayrıca negatif açılış sonrası küçük yatırımcının panik satış emirlerinin de hissenin taban olmasında etkisi olduğu değerlendirilebilir. Hissede Borsa İstanbul’un aldığı brüt takas tedbirinin de baskı yaratmış olabileceği değerlendiriliyor. Brüt takas olan hisselerde aynı gün içinde alınan hisse gün içinde satılamadığından, al-sat yapmak isteyen yatırımcıların ilgisi azalır ve hacim düşüşleri gözlemlenir. Hissenin devam eden fiyat sürecinde yatırımcıların alım iştahı ve özellikle kurumsal yatırımcıların tavrı belirleyici olacaktır.
Bank of America’nın aldığı hisseler için aşağıdaki habere tıklayınız!
Bank of America’nın sattığı hisseler için aşağıdaki habere tıklayınız!