QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. (QUAGR) tarafından 18 Ocak 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde yurt dışı borçlanma aracı ihracı hakkında açıklama yapıldı.
Borçlanma aracı ihraçları, şirketlerin nakit ihtiyacını karşılayabilmek için sıklıkla başvurdukları bir yöntemdir. Özellikle krediye erişimin zor ve pahalı olduğu günümüzde şirketler, daha düşük maliyetle bono/tahvil gibi borçlanma araçları ihraç ederek nakit ihtiyaçlarını daha ucuza getirmeye çalışır. Bu tür uygulamalar şirketin nakit akışının devamlılığı adına önem arz eder.
QUA Granite Yönetim Kurulu yurt dışındaki yatırımcılara satılmak üzere toplam 200.000.000 Euro borçlanma aracı ihraç edilmesine ve gerekli onayların alınması için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulmasına karar verildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı;
Şirket yönetim kurulu şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almışlardır; 1. Ana Sözleşmemizin 17. maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden yurt dışındaki yatırımcılara satılmak üzere toplam 200.000.000 Euro (İki yüz milyon Euro) ve/veya söz konusu tutarın ihraç tarihindeki Euro ve/veya Türk Lirası para cinsinden muadili olan tutara kadar, Amerikan Doları, Euro ve/ veya TL cinsinden, borçlanma aracı ihraç edilmesine ve gerekli onayların alınması için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulmasına, 2. 200.000.000 Euro (İki yüz milyon Euro) tutarına kadar olacak şekilde şirketin ve ekonominin genel durumu ile yatırımcıların beklentisine uygun olarak bir veya daha fazla ihraç suretiyle çeşitli tertip ve vadelerde, ihraç tarihlerindeki piyasa koşullarına göre belirlenecek sabit ve/veya değişken faiz oranlarına sahip maksimum 10 yıl vadeli borçlanma aracı ihraç edilmesi, söz konusu ihraçların halka arz edilmeksizin yurt dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satış yöntemiyle Amerikan Doları, Euro ve/ veya TL cinsinden gerçekleştirilmesine, 3. SPK’nın ihraç onay tarihinden itibaren 1 yıllık dönem içerisinde, ihraç edilecek borçlanma aracı ihraçlarının gerçekleştirilmesi, bu ihraçlara ilişkin tutar, vade, satış yeri, faiz ve satış şekli dahil tüm koşulların belirlenmesi, dağıtım esasları ve tahsisatların belirlenmesi, satışların tamamlanması ve Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem görmesi de dahil olmak üzere, Muhasebe Müdürü Hakkı Çatman (TC No: ) ve Kurumsal Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Müdürü Hayrettin Büyükizgi (TC No: )’ye yetki verilmesine, 4. Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve Kamuyu Aydınlatma Platformu da dahil olmak ve bununla sınırlı olmamak üzere her türlü resmi kurum ve kuruluşlara yapılacak olan başvurular ve diğer tüm merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması ve her türlü iş ve işlemlerin ifası hususunda gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesini teminen Muhasebe Müdürü Hakkı Çatman (TC No: ) ve Kurumsal Finansman ve Yatırımcı İlişkileri Müdürü Hayrettin Büyükizgi (TC No: )’ye yetki verilmesine, Karar verilmiştir.
Mia Teknoloji yönetiminde sürpriz istifa
BOFA sattığı hisseler
ASTOR’da dev hisse alımı!
SASA hisselerinde yüklü alım
Yabancıdan dev hisse alışı
FROTO hedef fiyat
Rota Borsa sosyal medya hesaplarını takip etmek için aşağıdaki görsel linklere tıklayınız!