Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📰

Haber Platformuna Git

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

⭐️

Tüm Hisseleri Görüntüle

Bu alanı düzenlemek için Admin panel >> Tema özellikleri >> 🟪[XGT] Style V9 - Mini duyuru blokları >> Sekmesine gidiniz

🌎

Popüler Haberleri Görüntüle

Hisse tarama nasıl yapılır?

Öncelikle matriks platformu üzerinden tarama yapacağımız menüye nasıl ulaşırız?

taramaaaaaa.png

Şimdi taramamızı nasıl çalıştıracağız tam burada önemli bir husus var sağlıklı bir sonuç üretebilmesi için verilerin tam olduğundan emin olmamız gerekiyor bu konuya daha sonra bakalım şu an için verilerin tam olduğunu var sayıp çalıştıracağız.tarama1.PNG

Gerekli seçimleri yaptık artık günlük olarak en son gün seans sonu itibari ile yazdığımız şartın gerçekleştiği hisseleri listelenecek.çalıştır.PNG

Yeni başlayan ve denemek isteyen arkadaşlar için copy / paste yapmaları için formülü bırakıyorum.
cross(MOV(C,5,S),MOV(C,22,S))

Gerçekten tarama sonucunda filtrelenen hisselerde MAV 5/22 kesişimi gerçekleşmiş mi grafik üzerinde inceleyelim.sonuçlar.PNG

Tarama sonuçlarında çıkan hisse senetlerinden 4 tanesine bakıldığında Cuma seans sonu kapanışı ile MAV 5/22 kesişimi gerçekleştiğini görsel olarak teyit etmiş olduk.Ekran Alıntısı.PNG

Konu hakkında öğrenmek istediğiniz bir şeyler olur ise elimden geldiğince yardımcı olmak isterim....

Bu içerikte hareketlenen veya hareketlenmeye yeni başlayan hisseleri tespit etmeye çalışacağız.

Bir hissenin hareketlenmesi demek, fiyatların eski günlere göre daha oynak olması ve alım satımdaki dönen paranın artması anlamına gelmektedir.

Kademe kademe bunu kodlayarak gidelim;

Hareketlenen hissede eski günlere göre daha çok dip ve tepe arasında farklar oluşur. Dip tepe tepe arasındaki farkları matrikste (H-L) olarak tanımlarız: Eğer bu farkların ortalamalarını alırsak son zamanlarda bu farkın artması hissenin bize hareketlendiğini gösterecektir.

Örnek:

X1:= (H-L);

X2:=MOV( X1,20,S);

X3:=MOV( X1,3,S);

Burada CROSS(X3,X2) komutuyla son 3 gündeki dip tepe arasındaki farkın, son 20 güne göre daha fazla olması halinde bu kesişimi bana göstermesini sağlamış oldum.

Eğer bu şartı başka unsurlarla birleştirirsek daha da mantıklı bir düzleme getirebiliriz. Hareketlenen hissede dip tepe arasındaki farkın artması gerektiği gibi hacmin de artması beklenen bir durumdur. Örnek;

X4:= MOV(V,20,S);

X5:= MOV(V,3,S);

Yine aynı şekilde X5>X4 şeklinde bir komut daha eklersek son 3 gündeki işlem hacmi ortalamasının son 20 gündeki işlem hacmi ortalamasından büyük olmasını bu formülle istemiş oluruz.

İndikatörü toparlarsak;

IF ( (X5>X4*1.25 AND C>(L+(H-L)/2) ), CROSS(X3,X2),0)

Bu denklemde hem gün içi dip tepe farkı hem de hacmin arttığı günlerde bana sinyal ver demiş oldum.

NOT 1: Burada X5>X4*1.25 hacim artışının daha yüksek oranda olmasını sağlayarak bir filtre daha yapmış oldum. İsteyen bu rakamı artırıp azaltabilir yada direk X5>X4 şeklinde kullanabilir.
NOT 2: C>(L+(H-L)/2) bu komutu ekledim ve günün kapanışının günlük mum ortasından daha yukarıda olmasını istedim. Çünkü hareketlenen hissenin yukarı hareketlenmesi bizler için önemli.
NOT 3: Ortalamaları hesaplarken yakın periyot ben 3'ü, uzak periyot ben 2'yi aldım. Bu sadece örnek için kullanılan parametreler. Amaç kısa süre içerisinde hissenin hareketlenmesini bulmak. Dolayısıyla parametreler değiştirilebilir.

Matrikste grafik üzerinde KHN menüsünden indikator builder bölümüne kodu kopyalayarak indikatör oluşturulabilir.

X1:= (H-L);

X2:=MOV( X1,20,S);

X3:=MOV( X1,3,S);

X4:= MOV(V,20,S);

X5:= MOV(V,3,S);

IF ( (X5>X4*1.25 AND C>(L+(H-L)/2) ), CROSS(X3,X2),0)

3333.png

Bu indikatör oluşturulduktan sonra aşağıda 0-1 arasında çalışan bir indikatöre dönüşür. 1 olarak gösterdiğinde şartlar sağlanmış olur.

Örnek:

1733043782226.png

Son bar ile ATH All Time High kapanışı gerçekleştiren hisseleri nasıl taratabiliriz?
Formül:
CROSS(C,ref(Highest(H),-1))

Ekran Alıntısı.PNG

Amacım hiç bilmeyen arkadaşlara faydalı olsun diye adım adım nasıl yapıldığını anlatmaktı. İnşallah faydalı olmuştur tarama sonuçlarını paylaşıyorum ve sonrasında neler olmuş grafiklerle irdeleyip özellikle stop konusunu vurgulamaya anlatmaya uğraştım amacım asla yatırım tavsiyesi vermek al sat demek değil.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Renk kombinasyonları kullanılamıyor!

Renk kombinasyonları sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Arkaplanlar kullanılamıyor!

Arkaplan kontrolleri sizin için kullanılamıyor, bu alan yöneticiler tarafından kısıtlanmış olabilir. Daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

Geri