Büyük Hekimoğulları Gıda San. ve Tic. A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı.
Toplam 165.000.000 adet payın satışı düşünülen halka arza Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek. Halka arzda satılacak payların 125.000.000 adedi sermaye artışı yolu ile, 40.000.000 adedi ise ortak satışı yolu ile satışa sunulacak. Halk arz sonrası halka açıklık oranı %25,19 olacak olan şirketin paylarında 30 gün boyunca fiyat istikrarı planlanıyor. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleştirilmesi düşünülen halka arzdan elde edilecek gelirin %25-33’ü ile Güneş enerjisi santrali (GES) yatırımı, %15-22’si ile İlave hammadde deposu kapasite artışı yatırımı, %9-11’i ile Makine ve teçhizat yatırımı yapılması planlanırken, %30-40’ının İşletme sermayesinin finansmanında kullanılması düşünülüyor.
Halka arzının 2023 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.
Taslak izahname için tıklayınız
Şirket hakkında
1985 Yılında, Adnan Hekimoğlu tarafından kurulan Büyük Hekimoğulları Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., günlük 250 Ton üretim kapasitesi ile faaliyete başlamıştır. Yaklaşık on bin yıllık geçmişi ile dünyanın en eski tarım şehri olan Konya’da kurulan fabrika, un üretiminde Türkiye’nin en önemli tarım lokasyonunda yer almaktadır. Kurucumuz Adnan Hekimoğulu, şirket vizyonunu üç önemli sütun üzerine inşa etmiştir. Şirketi bugün sahip olduğu konuma ulaştıran bu sağlam sütunlar; kaliteli buğday alımı, nitelikli çalışan ile verimli iş gücü kullanımı ve güncel teknolojiden maksimum yararlanmaktır.
Gelişimi bir varış değil süreç olarak görerek; depolama, laboratuvar, üretim teknolojisi ve insan kaynağı yatırımlarımız ile sürdürülebilir kurumsal bir iş modeli oluşturduk.
Faaliyete başladıktan 5 yıl sonra unlu mamulün cinsine göre un üretmeye başlayan fabrikamız, sadece 10 yıl sonra İSO’nun yayınladığı “Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu” arasında yerini almıştır. Merkezi Konya’da olan operasyon sahamıza aynı yıl İstanbul bölge ofisini ekleyerek ürettiğimiz 16 farklı ürünü, önce ulusal daha sonra küresel pazarlara ulaştırdık.
ISO; 18001:2007, 22000-2005, 9001:2008, 14001:2004, HACCP Gıda Güvenliği, TSE; 4500 Kalite ve Helal belgelerine sahip üretim standartlarımız ile günümüzde günlük 1050 Ton un üretimi kapasitesine sahibiz.
Bugün fırın ya da pastane fark etmeksizin unlu mamul üretimi yapan tesislerin gözdesi olan; Pırlanta, Safir, Yakut, Ziynet, Kolye ve Akik markalarının yanı sıra ürünün cinsine göre ürettiğimiz özel unlarla büyük bir pazara üretim yapmaktayız. Bugün ekmekten lavaşa, simitten poğaçaya, baklavadan milföye, boyozdan mantıya, yaş pastadan erişteye, pizzadan etli ekmeğe, lahmacundan hamburgere un ile yapılan her lezzette Büyük Hekimoğulları imzası vardır.