Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş (PRDGS) 13 Aralık 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimde Şirketin Girişim Portföyünde Bulunan ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ halka arz kararı hakkında açıklama yaptı.
Açıklamada Şirketin girişim sermayesi yatırımları portföyünde bulunan ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ (ARF Bio)’nin yönetim kurulu toplantısında;
– ARF Bio’nun çıkarılmış sermayesinin 147.337.401.-TL’den 182.537.401.-TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 35.200.000.-TL nominal değerli 35.200.000 adet (B) Grubu pay ve mevcut ortaklardan RE-PIE Portföy Yönetimi AŞ Arf Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun sahip olduğu 8.800.000.-TL nominal değerli 8.800.000 adet (B) Grubu pay olmak üzere toplam 44.000.000.-TL nominal değerli 44.000.000 adet (B) Grubu payların halka arz edilmesine,
– Bu kapsamda toplam 44.000.000.-TL nominal değerli (B) Grubu payların halka arzı amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul AŞ, Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ, İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ ve ilgili diğer kurumlar nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına karar verildiği belirtildi.
Şirket hakkında
İnternet sitesinden;
ARF Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. 2015 yılında Ankara’da kurularak yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. Türkiye’deki güneş, biokütle ve rüzgar enerjisi sektöründeki fırsatları görerek ilk yatırımını Konya’nın Kadınhanı ilçesi Şahören Köyü’nde 5.7 MW’lık güneş enerjisi santrali ile elektrik enerjisi üretmeye başlayarak yapmıştır.
İkinci yatırımını ARF BİO Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. olarak biyokütle alanında “Ödemiş Biyogaz Enerji Santrali”nde yapan firmamız, başta EPDK olmak üzere ilgili Bakanlıklardaki izin çalışmaları tamamlanmış ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 29 Eylül 2018 gün ve EÜ/8067-1/04054 Lisans No ile Üretim Lisansını almıştır. Proje, İzmir’in Ödemiş ilçesi Bozcayaka köyünde olup 4,8 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin en büyük kurulu güce sahip santrallerinden birisidir. Ödemiş Biyogaz Santrali ortalama 36.000.000 kWs elektrik üretimi ile 35.000 kişinin günlük elektrik enerjisi ihtiyacını; sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 10.000 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecektir.
Çevre kirliliğine sebep olan atıkların, yüksek verimli nihai ürünlere dönüştürülmesi; özellikle de ‘sıfır atık’ ve ‘geri dönüşüm’ kavramları günümüzün en hayati konuları arasındadır. Bu noktada organik kökenli atık maddelerden enerji elde edilmesini sağlayan Biyogaz Teknolojisi, organik – organomineral gübre ile toprağın verimini arttırarak çevrenin korunmasını sağlamaktadır.
ARF Ödemiş Biyogaz Santrali, organik kökenli bitki ve süt ineği dışkılarından hem enerji elde edip, hem de atıkları toprağa kazandırarak çevrenin korunmasını sağlamaktadır. İnsan ve çevre sağlığı açısından sorun teşkil eden hayvansal ve bitkisel atıklar, biyogaz üretim tesisimizde işlenerek ısı ve elektrik enerjisi üretilirken, bir yandan da toprak için çok faydalı organik, organomineral gübreye dönüşmektedir.
Alfa Solar Enerji yeni şirket kurma kararı
Koza Altın’dan açıklama
Yeo Teknoloji’den (YEOTK) sermaye tavanı artırımı başvurusu!
Reeder hisse yorumu
CATES hisse yorumu
Çan2 Termik (CANTE), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile protokol imzaladı
Astor Enerji, Kontrolmatik ile imzalanan dev sözleşmeyi açıkladı!
Erdemoğlu Holding, SASA Polyester’de yapılan dev hisse satışını KAP’a bildirdi!