USD34,07
EURO38,06
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,86
GR. ALTIN2.830,11
BTC63.064,62
ETH2.469,13
  1. Haberler
  2. HABERLER
  3. Günün öne çıkan borsa haberleri

Günün öne çıkan borsa haberleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., haftanın dördüncü işlem günü olan 19 Eylül Perşembe gününe dair önemli piyasa ve şirket haberlerin yer aldığı günlük değerlendirmesini yayınladı. İşte detaylar…

Günün öne çıkan borsa haberleri HABERLER, Gündemdekiler, Piyasa Haberleri, Şirket Haberleri Rota Borsa

İş Yatırım Araştırma’nın 19 Eylül Perşembe günü için derlediği önemli borsa ve şirket haberleri şu şekilde;

Fed kararı sonrası piyasalar

Fed sürpriz yapmayarak piyasaların beklediği 50 baz puan indirimi verdi.  Pozitif beklentiyi önden satın alan ABD hisselerinde karar sonrası güçlü alışın ardından satışlar geldi. Verim eğrisinin uzun ucunda faizler yükselirken, dolar güçlendi, altın geriledi.

Powell açıklamasında 50 baz puan indirimi emek piyasasında oluşan risklere karşı kalibrasyon olarak tanımladı. Geleceğe yönelik net bir mesaj vermedi. Ama nokta tahminler sene sonuna kadar 50 baz puan, 2025 yılında 100 baz puan, 2026 yılında 50 baz puan ilave indirime işaret ediyor.

Asya borsaları Fed kararı sonrası Japonya ve Çin’in önderliğinde güçlü açıldı. ABD vadelileri dün gün içi gördüğü seviyelerin altında, ama kapanışlarının çok üzerinde seyrediyor.

Dünya piyasalarının seyri Borsa İstanbul’da pozitif bir açılışa işaret ediyor. Yüksek betalı banka hisseleri muhtemelen piyasaya göre daha güçlü bir seyir izler. İngiltere ve ABD’de yatırımcılarla toplantılar piyasayı destekleyebilecek temel gelişmeler. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 9.720 ve 9.850.

Saat 14:00’te açıklanacak Para Politikası Kurulu kararı piyasaları etkileyebilecek temel gelişme. Piyasanın ortak beklentisi Merkez Bankası’nın faizlerde değişikliğe gitmemesi. Faiz indirimine yönelik bir işaret verilmesi beklenmiyor. Piyasada oluşan fazla likiditeye karşı kalıcı bir önlem alınıp alınmayacağı günün temel sorusu.

Ağustos ayında prim üretimi biraz yavaşlayan ama kümülatif büyümesi halen çok güçlü olan Türkiye Sigorta’da özel  bir tepki beklemiyoruz.  Kar marjı gerileyen Şok Marketler hedef değerimizi 90 TL’den 79 TL’ye çektik. Şirket için pozitif görüşümüzü koruyoruz.

Teknik bültende öne çıkardığımız hisseler: Bim, Pegasus, Sabancı Holding.

Günün öne çıkan borsa haberleri HABERLER, Gündemdekiler, Piyasa Haberleri, Şirket Haberleri Rota Borsa
Takip Listesi Dışındaki Şirket Haberleri
SMRTG
Şirket,  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 12.09.2024 tarihli kararı ile şirketin Niğde ili Bor ilçesinde kurulması planlanan 140 MWm/100 MWe kurulu gücündeki “G4-Bor-1 GES” projesi için 12.09.2054 tarihine kadar geçerli olmak üzere, şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Smart GES Enerji Üretim Anonim Şirketi’ne 30 yıl süreli üretim lisansı verilmesine karar verildiğine ilişkin resmi yazısının 18.09.2024 tarihinde tarafına tebliğ edildiğini duyurdu.​
TCKRC
Şirket, , Bölge Müdürlüğü-15.Bölge Kastamonu Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 18.09.2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024/1106029 ihale kayıt numaralı “Karayolları 15Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki yol ağının muhtelif kesimlerinde çelik otokorkuluk yapım,bakım,onarım ve söküm işi” konulu ihaleye katıldığını ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğunu duyurdu. Şirket ayrıca, ihale baz bedelinin 102.621.071 TL olduğunu açıkladı.​
EFORC
Şirket, bağlı ortaklığı olarak faaliyet gösteren Efor Gübre Madencilik San. Tic. A.Ş.’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren bir firma ile 50.000 ton Amerikan Petrokoku alımı anlaşması imzaladığını ve bu kapsamda, Arnavutluk’ta faaliyet gösteren bir firma ile satın alınan bu ürünün bir kısmını kapsayan 2.260.000 dolar bedelli Amerikan Petrokoku satış sözleşmesi imzalandığını duyurdu. Geri kalan ürünün ise, iç piyasaya satılmasının planlandığını duyuran şirket, sevkiyatların Ekim ayında başlayacağını açıkladı.​
CEOEM
Şirket, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’ nda gerçekleştirilecek olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin koordinasyon ve destek hizmetlerinin şirket tarafından verilecek olup, bu kapsamda 100 milyon TL cironun gerçekleşmesinin beklendiğini duyurdu.​
Yurtiçi Ajanda
Eylül 2024 PPK Faiz Kararı – TCMB

Kaynak: İş Yatırım Araştırma

İş Yatırım yasal uyarısı

Burada yer alan bilgiler İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu değildir.

Rota Borsa yasal uyarısı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Borsa ve halka arzlar ile ilgili gelişmeleri en hızlı şekilde öğrenmek ve Rotaborsa telegram hesabını takip etmek için tıklayınız.

Popüler Haberler

Tümünü Gör

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir