AltınS1 Darphane Altın Sertifikası nedir? AltınS1 Darphane Altın Sertifikası nasıl alınır satılır? İşte AltınS1 Darphane Altın Sertifikası ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları.
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası nedir?
AltınS1 Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Darphane Altın Sertifikasının işlem kodudur. Darphane Altın Sertifikası ile yatırımcılara borsada altın alıp satma imkanı getirilmiştir.
Her biri 0,01 gram altını temsil edecek şekilde vadesiz olarak ihraç edilen 0,995 saflıkta, sahibine Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan izahname kapsamında fiziki altına dönüşüm imkanı sağlayan sertifikadır.
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası nasıl alınır? AltınS1 alamıyorum
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası Borsada işlem imkanı sağlayan banka ve aracı kurumlar vasıtası ile normal hisse alır gibi ALTINS1 kodlu kıymet seçilerek alınıp satılabilir.
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası alım satım masrafı ne kadar?
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası alım satım işlemlerinde verilecek komisyon oranı, işlem yapılan kurum ve bankalara göre değişmektedir.
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası fiziki altına dönüştürülebilir mi?
AltınS1 Darphane Altın Sertifikaları ilk ihraç tarihinden 4 ay sonra yani 21 Mart 2023 tarihinde fiziki altına dönüştürülebilecektir.
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası fiziki altına nasıl dönüştürülür?
Altın S1 Darphane Altın Sertifikalarının fiziki altına dönüştürülmesi için 21 Mart 2023’ten itibaren yatırımcıların, yatırım hesabının bulunduğu banka yahut aracı kuruma fiziki altına dönüşüm talebi vermeleri yeterli olacaktır. Talep esnasında altının Darphane merkezine giderek elden alımı ya da adresine gönderilmesi seçeneklerinden biri seçilebilir.
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası kazancı için vergi ödenir mi?
AltınS1 Darphane Altın Sertifikası kazançlarınsa stopaj oranı sıfırdır. AltınS1 Darphane Altın Sertifikası kazançları için vergi ödenmez.
AltınS1 Darphane Altın Sertifikasını ne zaman satabilirim?
Yatırımcılar AltınS1 Darphane Altın Sertifikasını aldıktan sonra istedikleri zaman satış yapabilirler. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yoktur.
Gelecekte BİGA ile entegre edilecek mi acaba? Zaman ne gösterir bakalım